4 Temmuz 1969’da doğdum. Orta öğretimimi İzmir’de tamamladıktan sonra tıp eğitimi almak için İstanbul’a geldim. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. Ardından biyokimya dalında ihtisasıma Şişli Etfal Hastanesi’nde devam ederken aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Master Programı’na 2 yıl devam etti.

2000 yılında Amerikan Hastanesi’nde devam eden kariyerimde, branşım olan “biyokimya” sayesinde yaşlanma karşıtı (anti-aging) ve uzun yaşam (longevity) çalışmalarına yöneldim.

Cellular Longevity Expert

Özellikle belirtmek istiyorum ki biyokimya dalı sayesinde anlaşılabilen hücresel kısım olmadan hastalık ve iyilik hali arasındaki farkı anlamak çok zor. Çünkü kalp hastalıklarından karaciğer rahatsızlıklarına, cilt ve bağırsak hastalıklarından ruh sağlığına kadar geniş bir yelpazede en önemli ortak nokta hücresel işleyiştir.

Hiçbir hastalık bir anda ortaya çıkmaz. İlgili organın işleyişi aksamadan aylar hatta yıllar önce oluşan bir “hücresel” bozulmadan söz edebiliriz. İleride oluşabilecek hastalıkları önlemek için de hücre sağlığının; yaşam şekli, sağlıklı beslenme ve çeşitli destekler ile korunması gerekir. Hücresel olarak iyi olma hali ancak böyle mümkündür.

Yeni tıp, yaşlılığı bir hastalık olarak ele almaktadır. Longevity (lojeviti) kelimesinin tıp dünyasında yeni bir sağlık yaklaşımını ifade etmek için kullanıldığı bir karşılığı bulunmaktadır. Longevity tıbbı terimi, hangi tür kavramları ve yaklaşımları içerdiğini tam olarak açıklamak için bu yazıda incelenecektir. Anlaşılan o ki, yeni tıp, hastalıkları tedavi etmekten ziyade, hastalıkların minimum seviyede olduğu, hala başlamadığı gençlik dönemine biyolojik kapasiteyi geri kazandırmayı hedeflemektedir.

Longevity, uzun bir yaşamı ifade eder. Ancak bu kavramın altında farklı unsurlar bulunmaktadır. Yaşam süresindeki mum sayısını artırmak, longevity ile ilişkilendirilen uzun ömürlülük gibi algılanabilir. Ancak asıl önemli olan, uzatılan yaşam süresinin ne kadarının sağlıklı bir şekilde geçirildiğidir.

Bu nedenle, longevity kavramı yanı sıra 'healthspan' yani 'sağlıklı yaşam süresi' kavramı da önemlidir. İngilizce terimlerin kullanılmasının nedeni, bu kelimelerin sıradan İngilizce kelimelerden tıbbi bir yaklaşım tarzını ifade eden terimlere dönüşmüş olmasıdır. Eğer bir longevity uzmanı veya doktor arıyorsanız, bu sağlık profesyonelinin amacı, hiçbir hastalığınız olmadığı andan başlayarak sağlık rehberiniz olmaktır. Amacı, yaşınızın daha genç bir versiyonu olmanıza yardımcı olmaktır.

Bir kişinin hücresel iyilik haline kavuşma süreci ise oldukça kapsamlı bir tıbbi algoritma bilgisini ve özel uygulama tecrübesini zorunlu kılıyor. Bu noktada ben tıp hekimi Dr. Ayşegül Çoruhlu olarak 30 yıldır özellikle yurt dışında dahil olduğum dernekler, eğitimler ve kongrelerle yenilediğim bilgilerimle size destek olmayı amaçlıyorum.

"Unutmayın ki sağlıklı olmanın ötesine geçmek ve biyolojik kapasitemizi maksimum düzeyde kullanmak temel amacımız ve bu yolda beraber yürüyeceğiz."

Dr. Ayşegül Çoruhlu

aysegul-coruhlu-Medikal-Hizmetler

Dr. AC Longevity Clinic

Dr. A.C. ve ekibi tarafından sunulan bir paket program, uzun ve sağlıklı yaşam için gereken testleri, genetik analizleri, beslenme danışmanlığını, vitamin takviyelerini ve enjeksiyonları içermektedir.

aysegul-coruhlu-Danışmanlık-Hizmetleri

Danışmanlık Hizmetleri

Longevity konusunda klinik kurulum, gıda takviyesi formülü geliştirme, IV protokol hazırlama ve biyoteknoloji şirketlerine danışmanlık.

aysegul-coruhlu-Seminerler

Seminerler Hizmetleri

Ayşegül Çoruhlu tarafından verilecek olan kurumsal seminerler ve eğitim seminerleri için iletişime geçebilirsiniz.

Cellular Longevity & Anti-Aging


Yeni Yazı 2030 Yılında Yaşlanma Duracak mı?

2030 Yılında Yaşlanma Duracak mı?

Yaşlanmayı durdurma hayali, Gılgamış destanından bu yana insanlığın zihninde bir fantezi olarak var olmuştur. Ancak bu hayal, bilim insanlarının ve futuristlerin öngörüleri sayesinde artık gerçeğe…

Longevity nedir?

Longevity Nedir? Yeni tıp yaşlılığı bir hastalık olarak ele almaktadır. Longevity (lojeviti) kelimesinin tıp dünyasında yeni bir…

Isınarak bağışıklığınızı arttırın!

Kan sayımı testimizde baktığınızda Lökosit sayınızın normalin altına yakın veya normalden daha düşük olduğunu görmüş olabilirsiniz, bu…

Otururken zayıflamaya ne dersiniz?

Uzun süre oturmanın sigara içmek kadar zararlı olabileceğini biliyor musunuz? Günümüzde birçok insan işlerinin gereği veya yaşam…